zondag 3 augustus 2014

Naar Kopenhagen...

Brug in Denemarken...
Afgelopen weekend weer eens lekker IFR gevlogen met de PH-PCA naar Kopenhagen.
Op de heenweg uitgeweken naar Sylt omdat er een koufront op de route zat met veel onweer. Van die buien hebben wij overigens niets van gezien, maar op basis van de datalink weerdata besloten om te gaan lunchen op Sylt.


Met Stef...

In Kopenhagen hebben we de tijd doorgebracht in de omgeving van Vesterbro. Erg leuk is bijv. de voormalig Meatpacking District, wat tegenwoordig een trendy uitgaanscentrum is!
Neem wel een gevulde portemonnee mee want alcohol is erg prijzig!

Dit spul is duurder dan JET fuel...

Ondergelopen viaduct richting het vliegveld...
De volgende dag regende het enorm. In de taxi naar het vliegveld reden we door een ondergelopen viaduct. In de stromende regen de checks gedaan. Op 400ft de wolken ingevlogen. Dat blijft toch altijd spannend want in geval van problemen kun je niet even een circuitje vliegen om weer te landen. Dus ook de ILS erbij zetten voor het geval dat...

In de stromende regen de checks doen...
 
Boven de wadden op FL100 een paar keer iets moeten afwijken van de route om vrij te blijven van CB's.
In de buurt van Nederland kwamen we in helder weer, met fantastische towering cumulus!
Bij Groningen gingen we zakken naar FL040. Onder de wolkenbasis was het enorm turbulent. Mensen die denken van: Dat IFR vliegen is altijd met slecht weer en heel hoog, dat wil ik niet want het is oncomfortabel: Nee dus. Hoog in de lucht is het smooth en lager bij de grond is het hobbelig. Je gaat ook harder als je hoog vliegt. En je hebt meer overzicht.

Fantastische Towering Cumulus op de terugweg!

Dit was voor het eerst in 2014 dat ik langere tijd in IMC heb gevlogen.
Bijna alle vluchten tot nu toe alleen maar goed weer gehad.
Ik vlieg altijd (ook in VMC) op de instrumenten. Naar buiten kijken doe ik om van het uitzicht te genieten, maar het vliegen en navigeren gebeurd binnen.

Ondanks dat is het toch anders als je in real IMC vliegt. We zaten op een gegeven moment tussen twee wolkenlagen in, alles was melkwit en de wolkenlagen liepen ook nog scheef. Als je dan naar buiten gaat kijken raak je gedesoriƫnteerd want het plaatje klopt natuurlijk niet.

Veel vliegplezier, en mocht je een keer mee willen IFR vliegen, neem even contact op!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten