zondag 6 juli 2014

Speyer

Vandaag was een heerlijke vliegdag om het weer-data systeem eens uit te proberen. Marten Jan en ik zijn naar Speyer EDRY gevlogen om het Technik Museum te bezoeken. Dit museum is zeer de moeite waard. Je vind er de grootste ruimtevaart tentoonstelling van Europa, inclusief een spaceshuttle (waar je in kunt), locomotieven, brandweerauto's, onderzeeboten, etc.Het weer op de terugweg was uitdagend, met een koufront wat richting het noordoosten trok. We hadden van te voren goed gekeken wat onze alternates zouden zijn. 

Eenmaal in de lucht is het erg prettig dat je weer-data tot je beschikking hebt. We vlogen parallel aan de CB's. Onze route ging vanaf Hamm (HMM VOR) richting het westen, maar dat zou ons in het slechte weer sturen. De weerradar toonde dat we aan de noordkant langs het front konden. We vroegen Langen Radar of we na Hamm een heading van 340 konden blijven vliegen tot aan Hoogeveen EHHO, vanwege het weer.
Dat was geen enkel probleem. In de buurt van EHHO gingen we richting Lelystad. we zaten inmiddels onder de wolkenbasis en konden mooi tussen de regenbuien door laveren...
Hieronder wat screenshots van het weer-data systeem, en hoe het er in het echt uit ziet...

Het radarplaatje van de terugvlucht. Buien aan onze linkerhand...
... en zo ziet het radarplaatje er in het echt uit.
Succesvol aan de noordkant om het front heen gevlogen...
... en links nog een flinke CB


Onze geplande route, en de daadwerkelijk gevlogen route...
Geen opmerkingen :

Een reactie posten