woensdag 10 augustus 2016

Vlucht boven centrum Amsterdam

Onlangs heb ik met Sjoerd Jan een vlucht gemaakt boven Amsterdam.
Aan boord een journalist van Het Parool, die bezig is met een reportage "Uit de hoogte", over Amsterdam gezien vanaf verschillende hoogtes. En meteen aandacht voor het boek wat Sjoerd Jan geschreven heeft.

Het vliegen in de Schiphol CTR is mogelijk met een klaring van ATC. Of je die klaring krijgt is o.a. afhankelijk van de baan in gebruik op Schiphol en de drukte.
Sjoerd Jan had vooraf contact gehad met LVNL en de vlucht ingediend als een Survey Flight.
We vlogen met een tweemotor toestel, de PH-HLM. Een Piper Senica 2 van Singles & Twins.


Bij het aanmelden bij Schiphol Tower kregen we een transponder code aangewezen en werden we geklaard voor de VICTOR arrival naar TARGET1. Dit was een boerderij tussen punt VICTOR en ALPHA waar we wat foto's hebben gemaakt.

Vervolgens door richting het centrum van Amsterdam. We mochten op maximaal 500ft onder de ILS area van runway 27 heen vliegen. Dat was erg bijzonder om zo laag te vliegen in bewoond gebied.

Boven het centrum van Amsterdam hebben we een aantal rondjes gevlogen. De fotograaf achterin gaf aan dat hij zich niet helemaal lekker voelde. Dit was wel begrijpelijk; door het gecirkel op lage hoogte gaat je evenwichtsorgaan aardig van slag. Gelukkig was hij professioneel genoeg om toch een aantal mooie plaatjes te schieten :-)


Geen opmerkingen :

Een reactie posten